Med anledning av ett visst prinsbröllop…

… sätter vi (jag tillsammans med mina hjälpsamma modeller och min assistent och co ressigör) igång att undersöka ramarna för bröllopsfotografi. Idén har jag gått och burit på länge, idén att undersöka och ifrågasätta bröllopsbilder. Vad får man visa på en bröllopsbild? Vad visar vi och vad visar vi inte?

Vi vill att bilderna från ett bröllop ska visa upp ett pars lycka. Bilderna är som jag tidigare skrivit en sätt att både minnas och visa upp kärlek och lycka, bilderna är vår representativa blanka lyckade yta. Länge har jag funderat över var gränsen för en bröllopsbild är, när slutar det vara en bröllopsbild och bli något annat. För att pröva mina tankar börjar jag att undersöka motsatsen till det bröllopsbilder förväntas spegla, ilska och aggression, kanske rent av hat istället för glädje, kärlek och lycka.

Tanken är att det här bara är början på ett experiment. Tankarna snurrar vidare, vad för en inte göra på en bröllopsbild och hur kan vi iscensätta det?

Det finns också en ledsen sida som bilderna vi tog i kväll kom att utmynna i. Det var mer en följd av experimentet än en helt medveten tanke. Någon bild var medvetet ledsen, men när jag nu ser på bilderna ser jag att det är många av bilderna som ger ett uttryck för sorg. De har ett helt annat uttryck, ett uttryck jag tycker om.

Ett Svar to “Med anledning av ett visst prinsbröllop…”

  1. Pia Nyström skriver:

    Äntligen lite intressanta bröllopsbilder :)
    Det genererar en hel del tankar. Intressant!

Lämna ett Svar